Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Sajtóközlemény / 1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban

1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban

1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban információk


1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban
December 5-én megnyílt a város legszínesebb vására
 

Van, aki a trendet teremti, mások követik. A Gozsdu Udvar alighanem előbbi csoportba tartozik, az ünnepek közeledtével ismét valami újdonsággal előrukkolva. December 5-től megtapasztalhatja, milyen is a karácsonyi vásár Gozsdu módra!Rég volt, amikor az akkor kétséges sorsú Gozsdu Udvar Moszkvát alakította a Vörös Zsaruban. Még akkor sem lehettünk túl bizakodóak az udvar méltóbb jövőjét illetően, amikor a Kémjátszmában szürke, kelet-berlini bérkaszárnyává vált a filmszínházak vásznán. Azokban az időkben valóban alkalmasabbnak tűnt a helyszín kalandfilmek bizarr hangulatú hátterének, mint karácsonyi vásárnak.

Hogy előbbinek vagy utóbbinak örülne-e jobban a tervező Czigler Győző és Gozsdu Manó, akinek alapítványa emeltette 1900-ban Budapest - talán túlzás nélkül - legszebb passzázsát, már nem tudjuk meg. Bár ne feledjük, hogy az udvarokban eredetileg is a vendéglátás és kereskedelem vitte a prímet. Mi városlakók és Budapestre látogatók pedig csak örülhetünk, ha újabb és újabb városrészek nyernek régi-új külsőt és válnak pezsgő közösségi térként mindennapjaink részévé. A Gozsdu azon közösségi terek közé tartozik, amelyekben a hétköznapok is színt nyernek. Meglehet, a napok egyelőre még az estékre koncentrálódnak, a Gozsdu Udvari élet határát kívánja tágítani az idén először megrendezésre kerülő karácsonyi vásár.

Idén december 5-től december 23-ig a 6 udvar valódi vásári forgataggá válik. Ám nem az egyéb helyszínekről már unásig ismert szőttes-cserépedényes-kürtőskalácsos ünnepi hetek köszönnek vissza! A Gozsdu ünnepi élményudvar új színfolt és alternatíva hagyományteremtő szándékkal legjobb meglévő hagyományaira alapozva. Gouba és Gozsdu Antik Market - ismerősen cseng? Ha igen, azért érdemes a következő hetekben kilátogatni, ha nem, akkor meg azért. A már jól bevált design és antik piac adja a vásár gerincét. A savát borsát pedig a standok közt minden második nap feltűnő zsonglőrök, a naponta pózoló szoboremberek és a színes programkínálat. Lássuk csak: Király Viktor, Elvis Ed Phillips tomácsolásában, Animal Cannibals, Pink Floyd az NKR Band által, Los Latinos, Hanuka Fourtissimo Jazz Orchestra, MC DC, Golgota Gospel Kórus, a zárónap estéjén az X-faktor győztese és nagy kacagás a stand up comedy hazai gyöngyszemeivel, Szép Bencével és Szente Veres Adriennel. Kezdés este 7-kor. A vasárnap a gyerekeké: délutánonként a Hahó együttes lép fel a Madách sétány felőli bejáratnál felállított színpadon. Természetesen az a nagy szakállú, piros ruhába öltözött idősödő férfi sem marad el a forgatagból, aki december 6-án szokott a csizmákba apróságokat csempészni. Ezen a szombaton gyerekműsor és Mikulás várja az aprónépet. Esetleg egy-két óra a Gipszkorszaknál? Félreértés ne essék, nem a csemeték törött végtagjait orvosolják a különös nevű helyen, hanem gipszből készíthetnek kedvükre való szobrot, saját ízlés szerint megfestve. Akár addig is, amíg a szülők ráérősen bóklásznak az árusok közt. Egy kedvére való könyv és gőzölgő kávé, miközben kint a vásári forgatag hömpölyög? A könyvet a vásár ideje alatt a Gozsdu Udvar ingyenes könyvtára biztosítja. Hozzon vagy vigyen bármilyen könyvet!Gyertyagyújtással köszöntik a fény ünnepét, a Hanukát itt a pesti zsidónegyed legközepén. És ha már fény, sosem látott hosszúságú égősort tekernek a Gozsdu közepén álló 6 méteres karácsonyfára. Sajnos azonban karácsonykor vannak sokan, akiknek nem jut a fa alá ajándék, lehet, hogy fa sem. Az ő ünnepüket igyekszik a Baptista Szeretetszolgálat fényesebbé tenni Cipősdoboz akciójával hét napon át.

Télen szükség van a kalóriákra. Különösen, ha a déli nyitáskor már a vásárban vegyülnénk el. Miért is ne költenénk el előtte ráérősen egy jó reggelit mondjuk a Spílerben, vagy a Mamma Miában, csak hogy párat említsünk az udvar megannyi, reggelit is kínáló vendéglátóhelyéből. A vásár egyik különlegességét pont a vendéglátóhelyek adják. Míg egyéb vásárokon az árusokra szerveznek vendéglátást, addig a Gozsdu ünnepi forgatagában a fordítottja igaz: tarka és színvonalas étel-ital kínálatra jön egy rendhagyó esemény. Ezt felismerve az éttermek maguk is kitelepülnek portáljaik elé egy-két vendégmarasztaló ínyencségükkel. Persze jut hely az elmaradhatatlan forralt bornak is, melyet egyes napokon 1915-ös árakon kínálnak, ezzel megidézve a hely megnyitásának ünnepi szellemét. Hogy ez mit jelent a pénztárcájának? Jöjjön el, és tudja meg!Forrás: Just Creative


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi ...

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Júl 16

Állatok Képzőművészeti kiállítás
Az állatoknak az a világa, amellyel hétköznapjainkban találkozunk – az utcai varjaktól ......
Budapest

Szep 13

Fülesbagoly Tehetségkutató
Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2020. szeptember 13-án a martonvásári Brunszv...
Érd

Okt 09

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook