Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Sajtóközlemény / István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában információk

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi Ügynökség produkciója, az “István, a király” című rockopera új, koncertszínház változatának filmfelvétele DVD-n. 

A kiadvány az 5. helyezést érte el a MAHASZ albumlistáján, akárcsak elődei: az Illés 50.évfordulója kapcsán adott "Beatünnep" jubileumi előadásból (MAHASZ No 8), illetve Szörényi Levente "Hattyúdal" című szólókoncertjéből (MAHASZ No 9) készült DVD / dupla CD.

Szörényi Levente és Bródy János, a Kossuth-díjas szerzőpáros (az Illés, a KITT-egylet, a Motorock és a Fonográf együttesek egykori tagjai) örökzöld műve, az "István, a király" ezúttalNovák Péter (Kimnowak) rendezésében került színpadra, aki korábban már számos alkalommal dolgozott, illetve szerepelt a klasszikus rockopera különböző változataiban.
 

A felvétel 2015. augusztus 19-én, az 1983-as ősbemutató helyszínén, a városligeti Királydombon készült. Az új, élő, oratórikus, koncertszínház változatban a legendás, eredeti szereplőgárdából öten is szerepeltek. A szerzőkön túl Nagy Feró (Beatrice, ős-Bikini), Varga Miklós (ex-P. Box, ex-Sirokkó, ex-Safari), és Deák Bill Gyula (Deák Bill Blues Band, ex-Hobo Blues Band, ex-Bill és a Box Company). Mindannyian az eredeti szerepükben tértek vissza.

Feke Pálra, a Szörényi-tetralógia (Atilla – Isten kardja, István, a király, Veled, Uram!, Árpád népe)veteránjára eztúttal Koppány szerepét osztották. A további főbb szerepekben Keresztes Ildikó(Keresztes Ildikó Band, ex-Rózsaszín Bombázók, ex-Kormorán), Danics Dóra (X-faktor), Radics Gigi (Megasztár), Aradi Imre (A Társulat) és Kocsis Tibor (Megasztár, Csillag születik, X-Faktor)látható-hallható.

A királydombi előadáson az énekesek és a zenészek egyaránt élőben adták elő a produkciót, az eredeti hangzásvilágra törekedve. A koncertszínház változatban a zene és a szöveg kapott prioritást, oratórikus formában. A zenét Szörényi Levente ”Hattyúdal”, illetve az Illés 50 -Beatünnep koncertekhez hasonló formában adták elő. 

A rockszekcióban olyan neves előadók játszottak, mint Pethő Gábor (ex-Edda művek), Kékkői Zalán (Ákos zenekara) vagy Sebestyén Áron (Boggie). Utóbbi a billentyűs hangszerek megszólaltatásán túl az előadás zenei anyagát is hangszerelte. További közreműködő volt még azÓbudai Danubia Zenekar kamaraváltozata, Báthori Lóránt vezényletével. 

Az előadássorozat apropóját az adta, hogy 2015 áprilisában Szörényi Levente töltötte be -, Bródy János pedig 2016 áprilisában tölti majd be a 70. életévét.

A produkció a 2015-ben az ország hét sportcsarnokába jutott el, több városban dupla előadással. A koncertszínház változatú “István, a király” DVD a 2016-os turnézáró előadáson, január 8-án aPapp László Budapest Sportarénában is elérhető lesz.  

 

A sajtóanyagért köszönet a Hammer Music Promóciónak!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 13

Fülesbagoly Tehetségkutató
Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2020. szeptember 13-án a martonvásári Brunszv...
Érd

Okt 09

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Okt 22

Csabai Kolbászfesztivál
Az idei évben immáron 24. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál, amely 2020....
Békéscsaba

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook