Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Piacok Napja 2015 - Piacozásra fel!

Piacok Napja 2015 - Piacozásra fel! információk

Piacok Napja az Erzsébet téren

2015. augusztus 30-án második alkalommal kerül megrendezésre a Piacok Napja a belvárosi Erzsébet téren. Az eseményen, melynek főszervezője a sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány, a legfontosabb közösségi piacok – a WAMP Design Vásár, a Gardrób Közösségi Vásár, az Antik Placc - Antik és dizájn vásár, a Segítő Vásárlás és a Nagy Budapesti Kultúrzsibi – vesznek részt.

 

A Piacok Napja egy rendhagyó rendezvény, amely a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét képviseli. Az esemény célja, hogy alternatív fogyasztói mintát mutasson a városlakók számára, és hogy elősegítse a valós közösségi élményen alapuló személyes kapcsolatok kialakulását.

A Piacok Napja része a korábban indult "Kezdjetek szeretni" elnevezésű programsorozatnak, melynek célja egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok megerősítését, és amelynek legfontosabb zászlóvivői a fogyatékossággal élő emberek.

A Nem Adom Fel Alapítvány azokat a kezdeményezéseket hívta meg, amelyek támogatják a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot, közösségi élményt nyújtanak a városlakók számára, és lehetőséget teremtenek közvetlen, személyes találkozásokra.

A WAMP a legismertebb hazai design vásár, amely kiemelkedő magyar designerek, ipar-és képzőművészeknek biztosít értékesítési és marketing platformot. A Gardrób a legnépszerűbb közösségi ruhavásár, ahol magánemberek árusíthatják megunt, kinőtt ruháikat, kiegészítőiket. Az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakat bemutató antik és dizájn piac, amely újragondolja a régiség és a design kapcsolatát, a Nagy Budapesti Kultúrzsibi pedig egy igazi bolhapiac, amelyen az antik, a retró és a kortárs tárgyak egyaránt helyet kapnak. Az esemény részeként a Salva Vita Alapítvány Segítő Vásárlás programja keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és design termékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, amely a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja. A befolyt összeget  a Nem Adom Fel Alapítvány az ősszel megnyíló, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér kialakítására fordítja. Az eseményt utcazene is kíséri, melyet az Alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel

A sajtóanyagért köszönet a Nagy Budapesti Kultúrzsibi és a WAMP csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Belváros szívében, a Bazilika előtt rendezett adventi vásár november 27. és január 2. között ...

Felhívás! Fellépési lehetőség az Advent Budapesten téli fesztiválon

Felhívás hagyományőrző, színjátszó és művészeti csoportok, amatőr és profi együttesek, egyéni f...

Keresd a rókát! - Csomagfeladás és átvétel gyorsan, könnyen, egyszerűen

Idén márciustól folyamatosan egyre több helyen jelentek meg az országban a piros rókafigurával ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 25

Esküvő kiállítások országszerte
Január az esküvő kiállítások hónapja. Országszerte várják a házasság előtt álló párokat az eskü...
Városom.hu

Jan 25

Móricz Zsigmond Színház műsora
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház műsora, előadásai, jegyárai
Nyíregyháza

Jan 25

Békéscsaba, a mindig megújuló város
Az Alföld szívében fekszik Békéscsaba, amelyet Európa legnagyobb falujának is neveznek. ......
Békéscsaba

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook