Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Turning Points: megmondja a jövőt

Turning Points: megmondja a jövőt információk


Turning Points: megmondja a jövőt
 
 
Február 25-től kapható a The New York Times évkönyve, a Turning Points (Fordulópontok), immár magyarul is. A különböző területek kulcsfontosságú, elkövetkező fordulópontjait elemző, évente világszerte 2.5 millió példányban, 32 országban megjelenő magazin hazai kiadását a Geomédia Kiadó jegyzi.
 
Mások mellett Tony Blair, volt brit miniszterelnök, Julian Assange, a WikiLeaks alapítója, Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora, Priyanka Chopra indiai színésznő, énekesnő, emberi jogi aktivista, Ljudmila Ulickaja Moszkvában élő orosz írónő, Csang Hszin, Kína legnagyobb, irodaépületeket fejlesztő vállalatának társalapítója valamint Pharrell Williams Grammy-díjas zenész, tervező és vállalkozó egy–egy cikke gazdagítja azt a kiadványt, mely egyedülálló módon - és sokrétű aspektusból – a jövő lehetőségeit, kihívásait taglalja. A magyar kiadvány többnyire az eredeti cikkek fordítását tartalmazza, azonban helyt kap a magazinban néhány hazai szerző, így például Jaksity György, Lakatos Márk, Vámos Miklós írása is.
 
“Az én nemzedékem sikertörténetei egészen egyediek. A kommunista Kína gyermekei vagyunk: amikor megszülettünk, még gyakorlatilag senkinek nem volt esélye meggazdagodni” – kezdi írását Csang Hszin üzletasszony, Kína egyik legnagyobb vállalatának alapítója. “Jelenleg a Forbes szerint 242 milliárdos él az országban, ami azért is egészen rendkívüli adat, mert alig több mint egy évtizede még egyetlen kínai milliárdos sem volt” – írja a Fordulópontokban megjelent cikkében. “A kínai gazdasági sikerek mellékhatása az lett, hogy a jövedelmi szakadék tovább nőtt, mivel a fellendülésből a nagyvárosok lényegesen többet profitáltak, mint a kisebb városok és a falvak.” Ezt a problémát feszegeti a cikk írója, s ad a gyakorlatban már működő megoldást.
 
“A világot vesztébe viszi az agresszivitás és a tudatlanság, különösen akkor, ha ezen tulajdonságok hordozói országokat irányítanak”- állítja Ljudmila Ulickaja Moszkvában élő orosz írónő, aki - itt először megjelenő - írásában az alábbi kérdéseket feszegeti:  Egy gyerekeknek szóló könyvben miért kell megemlíteni, hogy egyneműek között is lehetséges kapcsolat és vannak homoszexuális családok is? Kell ez a gyerekeknek? És minek? És érkezik a válasz: Hát egyszerűen azért, mert a homoszexuális család létezése tény.
 
Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora állítja: amerikai–magyar viszály nincs. Viszály van Orbán Viktor kormányai és a Fehér Ház republikánus és demokrata lakói között 2001 óta. Az elemző szerint 2014-ben három fejlemény növelte az amerikai bizalmatlanságot az Orbán-kormány ellen. Az első Martonyi János külügyminiszter és helyettese, Németh Zsolt kora nyári lemondása volt. A másik fejlemény Orbán Viktor júliusi beszéde volt az erdélyi Tusnádfürdőn. A harmadik és egyben Amerika szempontjából a legfontosabb fejlemény az Orbán-kormány – finoman szólva – kétértelmű hozzáállása volt az ukrajnai eseményekhez.
 
A Nagy Testvér feltámadt címmel közöl írást Julian Assange, a WikiLeaks alapítója. “Az internet alapkoncepciója – a világot átszövő, egységes, globális, homogén hálózat - tulajdonképpen a megfigyelőállam lényege” – írja. “Az internetet azért alakították ki úgy, hogy lehetővé tegye a megfigyelést, mert a kormányok és az üzleti célú internet legfontosabb szereplői így akarták. Az idáig vezető út minden lépésénél voltak alternatívák. Ezeket figyelmen kívül hagyták. Az olyan vállalatok, mint a Google és a Facebook, lényegében ugyanazt az ipart űzik, mint az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége.”
 
Milyen hatással lehet egy zenei fenomén az emberek jóllétére? Pharrell Williams Grammy-díjas zenész, tervező és vállalkozó a boldogságról közöl írást. “A boldogság nem lehet átmeneti jelenség, és nem korlátozódhat 2014 egyetlen pillanatára. Ha képesek vagyunk a zene szintjén kapcsolódni, más színtereken is képesnek kell rá lennünk: elfogadni egymás egyéniségét, és közösen nagyobb jóllétet teremteni. A boldogság felől közelítve kell újrakalibrálnunk az önismeretünket, különben nem fogjuk tisztán látni, kik vagyunk és mit képviselünk” – állítja a Happy szerzője.
 
További izgalmas írások tehát a már magyarul is olvasható Turning Pointsban.

 

A sajtóanyagért köszönet a PressPresso csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi ...

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 25

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Feb 25

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook