Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Sajtóközlemény / Villámként érkezik a The Royal Freak Out új kislemeze!

Villámként érkezik a The Royal Freak Out új kislemeze!

Villámként érkezik a The Royal Freak Out új kislemeze! információk

Villámként érkezik a The Royal Freak Out új kislemeze!
 
Van az az igen kifejező szófordulat, hogy “vihar előtti csend”. Szokták ezt pozitív és negatív értelemben is használni, de mindenképpen valami igen nagy dolgot jelez előre, valami mindent elsöprőt, valamit, ami tuti hazavág. Ilyen vihar előtti csend övezte egészen mostanáig a The Royal Freak Out zenekar ténykedését is, de most ennek vége! Itt a Full Circle!
 
A zenekar 2011-ben alakult Farkas Balázs (gitár, ének), Sipos Ábris (basszus) és Szőts Peti (dob) Londonban töltött évei alatt. A srácok már jó pár évet lehúztak együtt a Betterfly zenekarban, így a barátság és összeszokottság megvolt, csak a zenei irány változott. Az első demo-t Faliure is an Option címmel 2012-ben hozták ki, és 2013 végéig aktívan koncerteztek a londoni klubokban Tom Plugi gitárossal kiegészülve. 2014-ben jött egy szétszéledős időszak, mindenki a maga útján indult el, de 2014 végén Ábris és Balázs, akkor már újra Pesten, arra jutottak, hogy hiányzik nekik a Rakkenroll, és elkezdték újra összerakni a bandát. Először Békési Dávid szállt be dobokon (The Adolescens, Tündérvese), aki fiatal kora ellenére fel tudta venni a ritmust a srácokkal, a szólógitáros posztra pedig Deák Petit (Heavy Walkerz) hívták a fiúk, aki szintén régi barátként szállt be. Már ebben a felállásban készült el a most debütáló Full Circle. A kislemezen és a koncerteken feltűnik még Nánai Jani billentyűs is, akivel szintén a Betterflyos időkből ismerik egymást.
 
“Az első EP-t 2012-ben hoztuk össze, és az eltelt három évben rengeteg ötlet halmozódott fel. Nagyon izgalmas volt kiválogatni ezek közül, hogy mi kerüljön fel az EP-re, és még így is maradt rengeteg dalkezdeményünk. A gondolat a nóták mögött leginkább az volt, hogy próbáljunk egy laza, egyszerű, de mégis érdekes anyagot létrehozni. Valami olyat, amit mi is szeretnénk hallani, ha berakunk egy lemezt. A felvételek és a keverés a próbatermünkben készültek, a lazább légkör mindig sokat segít, hogy az ember ne görcsöljön rá a dolgokra és egy igazán jó felvételt lehessen összehozni. Ráadásul szeretünk molyolni a keveréssel illetve soundokkal, és ezt ott nyugodtan csinálhattuk, nem szorított minket az idő. Az énekfelvételeket az Echo stúdióban rögzítettük, a masterelést pedig Szűcs Szabi (Trash Hill Studios) csinálta, ezúttal is köszönjük neki a kiváló munkát!” – mondta el Sipos Ábris a Full Circle felvételeiről.
 
A srácok áprilistól újra a húrok közé csapnak, körbehordozzák a kislemezt, és készülnek majd az új dalok is. Élőben legelőször április 4-én láthatjátok őket a Roham bárban ( fb ), ahol a rövid szünet után visszatérő Autopilottal, és a szintén lemezbemutató koncerttel érkező Szabadtéri 4akkordos Performansszal együtt lépnek fel. A koncert előtti bemelegítés pedig szerdán a ROBOTban, gyertek el! Gyertek el, előtte pedig hallgassátok meg a dalokat!

Az EP itt hallgatható meg: https://theroyalfreakout.bandcamp.com/album/full-circle 

 

A sajtóanyagért köszönet Székely Eszternek!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi ...

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Ápr 26

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Máj 25

2019-ben újra Zsidó Művészeti Napok
Rangos művészek, egyedi, különleges előadások – a Zsidó Művészeti Napok 2019. május......
Budapest

Jún 05

TAVASZI FOTÓPÁLYÁZAT A SZABADIDŐKÖZPONTBAN
A Hírös Sport Nonprofit Kft. ismét évszakos fotópályázatot hirdet a Benkó Zoltán Szabadidőközpo...
Kecskemét

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook