Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Tippek / Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show

Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show

Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show információk


Új műfaj hazai színpadon: itt az első One-Man-Show
Hujber játssza Hujbert
 
 
Hujber Ferenc hullámokkal teli első negyven éve, életének eddig mélyen elhallgatott titkai is színpadra kerülnek november végén, a Negyvenen vagyok című új darabban. A színházi eszközöket és filmes megoldásokat ötvöző előadás a Broadway deszkáin már jól ismert és rendkívül sikeres One-Man-Show műfaj első hazai produkciója, melyben a főhőst és az életében felbukkanó összes fontosabb karaktert Hujber Ferenc alakítja.
 
 
Életének legizgalmasabb és egyben legnehezebb szerepére készül Hujber Ferenc. A hazai színházi világ nagy „fenegyerekének” viharos, hullámokkal teli élete kerül színpadra, saját előadásában. “Születésről, gyerekkorról, főiskolai évekről, karrierről, a londoni kalandról, bulvár szereplésekről, megcsúszásokról, alkohol problémákról, családi zűrzavarokról, hazugságokról, sikerekről, összeomlásról, majd az újrakezdésről” - mondja a főhős, aki nem csupán önmagát, de az eddigi életének sorfordító karaktereit is egymaga, saját színészi kelléktárára hagyatkozva alakítja.
 
A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hisz’ nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. “A Broadway deszkáin teltházakkal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc” – meséli a darab írója, Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója. Hatalmas szellemi és fizikai feladat a színésznek, hisz’ szünet nélkül, másfél órán keresztül játssza váltakozva önmagát, s az életében felbukkanó karaktereket.  A darab egyedisége még, a formai megoldás is, mivel a színen a színház és a film eszközei keverednek, melyben feltűnnek majd családi fotók, archív felvételek, filmbejátszások és frissen forgatott illusztrációk. „Egy nagyszabású, látványos, előadásra, ha úgy tetszik, egy show-ra készülünk, melynek nemzetközi színpadokon már komoly hagyománya van, itthon azonban a Negyvenen vagyok című produkció során találkozhat ilyennel először a hazai közönség” – teszi hozzá Banner.
 
A Negyvenen vagyok előadást a legendás “Simó-osztály”-ban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dániel rendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is.
 
Az előadás november végén kerül színpadra, a RAM Colosseumban.
 

A sajtóanyagért köszönet a PressPresso csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Fotó: Rosta Márk
Reggeli koncertet adott a metróban a Budapest Voices

Nagy meglepetés érte a 4-es metró utasait a Szent Gellért téri metrómegállóban, ugyanis a korai...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Tippek,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 14

Tréning Stúdió Kft.
Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Tréning Stúdió olyan színvonalas, a munkaer
Székesfehérvár

Feb 14

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Feb 14

II. Sípályák Éjszakája
Február 14-én ismét megrendezzük a II. Sípályák Éjszakáját! A magyar sípályák aki......
Veszprém

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook