Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Rock Easter 2014

Zúzda Rock Kert 1119 Budapest, Fehérvári út 87.

Rock Easter információk

Rock Easter @ Zúzda Rock Kert
 
Nagypéntek estéjére színes, hangulatos program, egyfajta könnyed zenei kísértés, melyet az öt elkövető kínál!

Nagypéntek estéjére színes, hangulatos program, egyfajta könnyed zenei kísértés, melyet az öt elkövető kínál! Rögvest a lista elején szerepel az új évezred első éveinek egyik, hamar sikeressé vált zenekara, a kilenc éves pályafutását négy év szünet után egy újabb nagylemezzel és vérfrissítéssel egybekötve folytató Eleven Hold. Bár a 2011-es megjelenés óta friss kiadványról nem szól a fáma, a koncerteken túl a háttérben ügyködnek a srácok, ennek bizonyítéka az idén közzétett ’Félszavakból’ címet viselő daluk, mely minden bizonnyal ezen az estén is elhangzik majd. Torzított gitárokkal emlékeztet a tiszta tudatra, könnyedebb ska-s ritmusokkal és húrnyüstölő punkos riffekkel tarkítva, angol nyelven, táncra buzdít a Serial No. Nem maradhat ki a programból a fellépés rituáléját előtérbe helyező Zapruder: zenéje és előadásmódja minden pillanatában igazi szenvedély. A populáris kultúra zenei világába kalauzol, számos stílus ill. azok stílusjegyei köszönnek vissza a '60-as és a '70-es évek meghatározó művészeinek hatásával. Szűcs Attila dalszerző, szövegíró, énekes és gitáros fejéből pattant ki az alternatív/indie rockban utazó, a repertoárba többnyire saját dalokat építő Hullangó ötlete. A felsorolást pedig a köztudatba az újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007 júliusától berobbant GRB zárja. Folyamatos koncertezés közben ért össze a zenekar, alakult ki az egyre markánsabb és hamisítatlan hangzás, az eredmény sem maradt el: Kék, Rózsaszín, Névtelen kislemezeik toplistára kúsztak, felcsendülnek a rádióban. Füleidnek kellemes a felhozatal szolgáltatta muzsika, érzed már a lüktetést, táncolnál? Nincs más teendőd, mint április 18-án ellátogatni a Zúzda Rock Kertbe!

Eleven Hold
A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton-körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalos találkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az „Év felfedezettje” és az „Év videoklipje” (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a „Leszálltunk, hogy felférj!”, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.
 
2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással, új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó Négy” címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel.

GRB
A zenekar újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007 júliusától robbant be a köztudatba. Folyamatos koncertezés következett Budapesten és vidéken, majd 2008 júliusában készült el az első felvétel, az "Úgy élj" c. szám, Kiss Attila hangmérnöki segítségével. Még több koncert során ért össze a zenekar, egyre markánsabb a hamisítatlan GRB hangzás. 2009 szeptemberében készült el a zenekar slágergyanús felvétele a Kyra. 2010 júniusában készült el a zenekar új felvétele a "Kék" címre hallgató kislemez. A lemezről három szám felkerült a Mahasz Single Track Top 10 listájára. 2011 júniusában napvilágot látott a Rózsaszín kislemez, amelyen egy új hang, Bóta Gábor is közreműködik szaxofonon. A zenekar 2011 nyarán első alkalommal szerepelt tv-ben, az M1 Sztársáv c. műsorában. 2012 tavaszán látott napvilágot a Névtelen című kislemez, amelyről a címadó dal felkerült a Single Track Top 10-es listára. A Névtelen dal pedig kezd feltűnni a rádióban...

Hullangó
Maga az ötlet Szűcs Attila fejéből pattant ki, ő a zenekar alapítója, dalszerzője, szövegírója, énekese és gitárosa egyben. Zenéjére legnagyobb hatással a U2, The Cure, hazaiak közül a Kispál és a Borz volt. Ha stílus szerint kellene meghatározni, leginkább az alternatív rock, indie rock stílus húzható rá. A repertoárban többnyire saját számok szerepelnek, de egy-két külföldi indie zenekar száma is fellelhető.  Első 3 számos "lemez" 2013 októberében a Zafír stúdióban (http://www.zafirhangstudio.hu/) lett rögzítve Solymáron, Folk Iván vezénylete alatt. A kislemez címe: Fény. 

Serial No.
A sorozatszám - a nélkülözhetetlen pecsét, amely a fogyasztásra tervezett világ megbonthatatlanságát őrzi...
A sorozatszám, amely a fogyasztásra ítélt embert pecsételi meg...Az embert, aki egyedi és megismételhetetlen.
A Sorozatszám, amely sorozatnyi számával annak útját keresi, hogyan töri fel a megismételhetetlen a megbonthatatlant...?
Torzított gitárokkal emlékeztetünk a tiszta tudatra, és lendületes ritmusokkal esünk neki a pecsétnek. 
Serial No. jelige alatt igyekszünk elhinteni a világ érdeklődő zenekedvelőinek a tudatában, no és nem utolsósorban a magunk lelkében, hogy élni jópofa dolog, és életteli életre törekedni nem csupán kóbor ábránd, hanem kötelesség, mindezt könnyedebb ska-s ritmusokkal és húrnyüstölő punkos riffekkel tarkítva, angol nyelven, táncra buzdítóan, eszperentében (najó, ez utóbbi nem igaz, mert igazából tökéletes angolszász hexameterekben idézzük Lao Ce-t. Vagy nem).

Zapruder
A Zapruder igazi "koncert-zenekar". A bandát elsősorban az élő fellépés rituáléja érdekli. Az, hogy egy koncerten minél intenzívebb élményben részesítse a résztvevőket. Saját magát és a Közönséget. Ennek az attitűdnek köszönhetően, a nagy példaképekhez méltó módon, zenéje és előadásmódja minden pillanatában igazi szenvedély és spontaneitás jellemzi a zenekart. A Zapruder nagyobbrészt saját - angol nyelvű - számokat ad elő. Dallamvilágának és előadói stílusának gyökerei sokfelé ágaznak a populáris kultúra zenei világában. A zenekar tagjaira elsősorban a '60-as és a '70-es évek meghatározó művészei, zenekarai, műfajai és stílusai voltak és vannak jelenleg is hatással. "Ízlésére" a mindenevő a megfelelő jelző, ezért zenéjében a következő stílusok ill. azok stílusjegyei mind visszaköszönnek: blues, rhythm'n'blues, soul, old school rock, jazz, rock and roll, beat, folk-beat, amerikai folk-rock...

 
  • Fellépők: Eleven Hold, GRB, Hullangó, Serial No., Zapruder
  • Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
  • Kezdés: 20.00


A sajtóanyagért köszönet a Zúzda Rockkert csapatának!
 


Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Júl 16

Állatok Képzőművészeti kiállítás
Az állatoknak az a világa, amellyel hétköznapjainkban találkozunk – az utcai varjaktól ......
Budapest

Szep 13

Fülesbagoly Tehetségkutató
Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2020. szeptember 13-án a martonvásári Brunszv...
Érd

Okt 09

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Adalbert Ház Budapest

Üdvözöljük az Adalbert Házban! Vendégházunk a XX.század elején egy borkereskedő ottho...

2 Dream Homes City Apartment Etele Budapest

Budán található 2 szobás klímás, teljesen felújított, felszerelt privát lakást kíná...

3 Kornélia Rezidencia Budapest

Stílusos, elegáns lakás, minőségi, egyedi tervezésű beépített bútorokkal. Emellett ol...

Látnivalók a közelben

1 Barba Negra
Barba Negra

Van pár jeles bástyája a karcos vonalon mozgó budapesti éjszakai életnek és ezek egyik i...

2 Zúzda Rock Kert
Zúzda Rock Kert

Arra talán már nem kapjuk fel a fejünket, ha azt halljuk, hogy új hely nyílik Budapesten, ...

3 BHG Jégpálya
BHG Jégpálya egyik kedvenc sportja

Az újbudai Jégkorongozók, korcsolyázni tanulók és kikapcsolódni vágyók korcsolyapály...

Shopping a közelben

1 Nádor Med Gyógyszertár

Gyógyszertárunk 2008 májusában nyílt meg a Nádorliget lakóparkban. Célunk az új lakóp...

2 REGIO Kft.

Fő tevékenységi körünk hazai és import játékok, szabadidős és sportcikkek, nyári já...

3 Regio Kft.

A Regio Játékkereskedelmi Kft. több mint 30 ezer féle játékkal és szezonális akciókkal...

MegosztomProgram, esemény kereső Fesztiválok Városa

Partnereink
Facebook