Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Ákos – Egy ideális pop sztár

Ákos – Egy ideális pop sztár képek

  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár
  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár
  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár
  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár
  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár
  • Fotó: Darázs Dóra - Ákos – Egy ideális pop sztár

Ákos – Egy ideális pop sztár információk

A szerencse mellénk szegődött és Darázs Dóra személyében jelen lehettünk Ákos exkluzív lemezbemutatóján, amiről pár magvas, itthon ritkán tapasztalható zenei nívóban fogant bekezdésben meg is emlékezünk!
 

Ákos – Egy ideális pop sztár
 
Fortunának köszönhetően részt vehettem Kovács Ákos, az énekes, a zenész, az író, a költő, a filozófus, a rendező, de mindenekelőtt Magyarország első számú kedvenc ideális popsztárának zártabb körű klubkoncertjén. A budapesti Akvárium Klubban megrendezett premierest konkrét apropója Ákos legfrissebb lemezének, a „2084”-nek megjelenése volt, melyet szintén 2012. október 03-ára időzítettek.
 
A premier estnek külön örültem, mert az utolsó pillanatban ért szerencsével úgy hittem, hogy mégis hallhatom az új lemezt még a boltokba kerülés napján, ráadásul rögtön élőben, ami mindig extra élmény számomra. A 20:00 órás kezdés előtt már egy órával gyülekezett a tömeg, és nem csupán a bárpult előtt, de az Ákos produkción megszokott színpadokhoz képest igazán apró emelvény előtt is. A hardcore csapat középen összesűrűsödve már nagyon türelmetlen volt, miközben a többi vendég még kedélyesen iszogatott és csevegett az előtérben.
 
A kezdés kiírt időpontja gyorsan eljött, a kiválasztott és meghívott szerencsések besorakoztak a koncertterembe. Ütemes tapssal, korábbi dalszövegek és Ákos nevének skandálásával próbálták egyre többen sürgetni a kezdést, valamint a kellemes nyári hangulatot idéző finom háttérzenét elnyomni. Korábbi tapasztalataimból kiindulva szinte biztosra tudtam, hogy 20:15-nél előbb nem fog elkezdődni a produkció, hiába a „Gyertek ki! Gyertek ki!”.

A várakozás perceiben kicsit szétnéztem, és meg kell mondanom, Ákos ’minimál’ koncertfelszerelését nagyon sokan megirigyelnék, akár fénytechnikai, akár hangtechnikai szempontból. Pedig tényleg nem sok mindent hoztak el az Akváriumba, nem is fért volna be több minden, de még ez a „kicsi” is maximálisan profi és minőségi felszerelés volt. Tartottam tőle, hogy túl közel állok a hatalmas oldalhangfalakhoz, a basszus ad majd egy enyhe szívmasszázst, a gitárhangtól pedig napokig csengeni fog a fülem, de kár volt félnem: a cucc nagyon szépen, nagyon jól szólt, remekül állítottak be mindent, szinte minden egyes hangot külön, és a fülnek abszolút nem jelentettek megterhelést, még közvetlen közelről sem. Bárcsak minden koncert úgy szólna kisebb helyszínen, ahogy Ákosé!
 
A banzáj végül 20:27kor indult el. „2084”, füst, fények, hangok, árnyak. A színpadon előszörSanyit és Lepét köszönthettük, majd fellépett Ákos és kíméletlenül egy pillanatot sem habozva belecsapott a „Monumentum”-ba, majd egy átvezetés után jött az „Ismerj fel”. A tömeg tombolt. Minden dal új köntösben szólalt meg, idomulva az új lemez hangzásához és stílusához. Mondhatni a naprakész popzenével frissítették fel a dalokat, a szemfülesebbek még Lady Gaga „Born This Way”-éből is elcsíphetnek pár hangot egy számban. Az „Előkelő idegen” volt talán az első, amely átmozgatta a nézőket, hogy utána „A fénybe nézz” összeölelkeztesse a szerelmeseket. A koncerten talán e két dal közti átmenet tetszett a legjobban, a decemberi, első nagy lemezbemutató koncerten garantáltan katartikus élményt fog hozni ismét. A gyűlölt-szeretett „Tipikus sztereó”-t egy hosszabb monológgal vezette fel Ákos. Egyértelműen bors az orra alatt, hogy sokan nem értik, vagy nem hajlandók értelmezni a szöveget, és csak a felszínt bírálják, de ez a világ már csak ilyen: ha tetszik lájkolod, ha nem, lesz@rozod, a világ pedig csak rohan tovább.
 
A „2084”-es blokkot a harmadik kislemezre szánt és ezzel videóklipvárományos „Tengermoraj” zárta. Egy igazi, vérbeli Ákos-ballada. Nagy siker lesz a rajongók, kedvelők és hallgatók körében is, talán még az „Érintő”-nél is sikeresebb lehet. A szöveg, a zene, a hangok szinte átölelik az embert, egy igazi költemény, ismét Ákos tollából és lelkéből. A fő program végét egy mashup zárta, amely indult „A Jel”-lel, átment a Depeche Mode „Photographic”-jába, és zárult a Kraftwerk „Robots”-ával, némi utalással, hogy 2084-ben mind (táncoló) robotok vagyunk.
 
Megvallom, már kezdtem félni, hogy az „1984”, mint kézenfekvő kötelező elem kimarad a programból, de az első ráadás kárpótolt. A hangulat az Akvárium fokára hágott, itt már a nyakkendőt is meglazította mindenki, aki bent volt. De aztán „Valami véget ért”, mert „Elmondatott” minden, ami aznap este elmondható volt közel 90percben. A setlist összességében jól összeállított, a sok Bonanza-dal miatt egyben meglepő is volt számomra. A premier estből hiányoltam a főszereplő, az új lemez tételeit, úgy hittem több dalt is megismerhetek az új korongról, de úgy tűnik, ezzel várnom kell a decemberi nagykoncertig, az igazi dörrenésig.
 
Szép volt Fiúk, köszönjük az élményt, kellemes volt egy vérprofi klubkoncerten részt venni, egy laza Ákossal, kevés díszlettel, és egy rövid „2084”-es, jövő utazással 2012-ben.
 


Szöveg, élmény és képek: Darázs Dóra – Fesztiválok Városa


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Ákos nagykoncert 2012 (fotó: sziget.hu)
Ákos koncert

Természetesen Ákos 2012-es lemezbemutató turnéjából nem maradhat ki az ország legimpozánsabb he...

Akvárium Klub

Az Erzsébet téri Gödör helyére 2012-ben egy megújult klub és kultur-bázis települt, é......

Még több Blog Fesztiválok Városában

Narconon drogrehabilitációs program

Drogrehabilitációs Központunk Nógrád megye egyik legszebb területén, a Cserhát legmagasabb csúc...

Nyarat indított a Kowalsky meg a Vega

A Barba Negra Track a Rákóczi híd budai lábánál, június 12-én, ezen a remek nyári napon tárt ka...

Fotó: Fesztiválok Városa / Erdős Dénes
Ilyen a két évtizedes Scooter!

Jobb „előzenekart” nem is lehetett volna választani a Scooter elé, mint az egy híján húsz éves ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 21

Nadányi Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadányi Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Jan 21

Magyar kultúra napja meghívó Berettyóújfalu
Tisztelettel meghívjuk Önt és barátait 2022. január 21-én a magyar kultúra napja alkalmából sze...
Városom.hu

Jan 21

Berettyóújfalu, mindannyiunk városa kiállítás megnyitó
"Berettyóújfalu, mindannyiunk városa" kiállítás megnyitó
Városom.hu

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook