Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Beszámoló / Nyarat indított a Kowalsky meg a Vega

Nyarat indított a Kowalsky meg a Vega

Nyarat indított a Kowalsky meg a Vega információk

Édes otthon
Nyarat indított a Kowalsky meg a Vega


Napsütés, kánikula hova máshova mehet az ember, mint egy strand aztán este a nap megkoronázása egy jó kis szabadtéri koncert. A Barba Negra Track a Rákóczi híd budai lábánál, június 12-én, ezen a remek nyári napon tárt karokkal fogadta a Kowalsky meg a Vega zenéjére éhes hallgatóságot.  Még napozótej szükségeltetett az időben érkezőknek, akik az első sorokból akarták élvezni a bulit. Kapunyitáskor már kígyózó sorban várakoztak a rajongók, s nem csak a jó helyek miatt, hanem azért is, mert a fiúk a koncert előtt tartották a dedikálást.
 

A Barba egy kicsit kibővült az előző szezonhoz képest, így mára 5000 ember befogadására alkalmas szabadtéri koncert- szórakozóhely lett. Péntek este Kowalskyék majdnem maximum nézőszámot produkáltak, vagyis pontosan 4800 fő volt kíváncsi a zenekar egyetlen nyári, budapesti, szabadtéri koncertjére.

A Trackben a nagy színpad előtt állóhelyek vannak, illetve a híd töltése, ami egy füves felület és a küzdőtér lezárása egyik oldalon ülőhelyként szolgál. Ezen kívül egy emelt szinten található a VIP részleg, ahol bárpult, székek, asztalok várják a kiemelt fontosságú vendégeket. A koncert kezdésekor körbenéztem a tömegen, hogy ki hol foglal helyet. Furcsa érzés fogott el, amikor a füves dombra pillantottam, mivel ott főleg kisgyerekkel ücsörgő családokat láttam. Legalább száz gyereket. Egy pillanatig hihettem volna, hogy az Alma együttes bulija következik, de amikor megjelentek a színpadon a szétvarrt srácok, Kowa, Jimmy, Soci, More és Carlos, akkor bizonyossá vált, hogy itt nem más, mint a Kowalsky meg a Vega szeretet forradalma következik.

A lelkes közönség már azelőtt vastapssal jutalmazta a fiúkat, mielőtt akár egy hangot is játszottak vagy énekeltek volna. Az atmoszféra valóban forradalmi volt. Olyan energiák szabadultak fel, amit biztosan érzett minden jelenlévő.
 

S amikor felcsendült az első hang néhány percig csend lett a nézőtéren, a nagyérdemű teljesen átadta magát az élménynek, de aztán már beindult a nagy kórus is és gyakorlatilag a buli végéig egy emberként énekelt a tömeg. A legmeglepőbb volt számomra a gyerekeket figyelve, hogy ők is kívülről fújták a nótákat, ugrálva, tapsolva, tombolva, ahogy egy felnőtt szokott, ha elmegy egy koncertre.

A dalok repertoárja úgy volt felépítve, hogy a legújabb, csak jövőre debütáló albumról is elhangzott két nóta, valamint az utolsó tripla platina Még nem éden lemezről is hallhattunk, és természetesen a régi, a korábbi albumokról is felcsendültek az örök kedvencek.

A hangzás és látvány tekintetében is kitettek magukért a srácok. A teljes hátoldalt borító led falon vetített képek, olyan vizuális élményt okoztak, amit nem szoktak meg a rajongók, hiszen a kisebb szabású klubkoncerteken ez nem látható.  Pirotechnikai és látvány elemekkel is gazdagították ezt az estét. Villódzó fények, hegy méretű hangfalak, jó szakemberek, akik ezeket használni is tudják és így lett az összhatás remek. A hangzás abszolút minőségi volt, mind a összhangerő, mind a hangszerek egymáshoz igazított hangereje rendben volt. Bár ezen a koncerten talán ez az utolsó, amit fontosnak tart a hallgatóság. Nyilván főszerepet játszanak ezek az elemek is, de itt a szavak ereje és a szeret energiái viszik a bulit!

És ha már szeretetről és odafigyelésről van szó, a koncert közepe táján Kowa a dalt egyszerűen félbehagyta, felrakta a kezét és leállította a zenét. A színpad előtt ugyanis elkezdtek lökdösődni, a mérges apuka védve a kisfiát visszalökte a mellette állót, ebből kerekedett egy kis konfliktus, amit Kowi egy másodperc alatt, néhány baráti szóval lerendezett. Aztán folytatódott a koncert, mint ha mi sem történt volna.
 

A 12-ik nóta előtt Kowa felkonferált két Pétert a színpadra Erdélyi és Geszti. A dal, amelyet közösen prezentáltak Kowáék és Geszti új albumán is helyet kap majd.  A Nekem elég című dal zeneszerzője Erdélyi Péter, szöveg Geszti Péter, előadó Kowa meg a Vega meg a Geszti.
Természetesen Geszti a tőle megszokott szójétékosként: Mi kell a jó koncerthez? Hát tűz! Mi kő a tűzhöz, hát Kowa! Kő! Úgy tűnt a közönség vette a poént és a közös produktumot is szerette.

Talán a meleg, az izgalom, vagy a térdfájdalom okozta, de Kowi kétszer is elrontotta a dalszöveget koncert közben. Ettől még ugyanolyan élmény volt a koncert, mert amit közvetít ez a banda, amit képvisel, arra igen nagy szükség van. A zenekar tagjairól nem szóltam külön, de ez azért van mert jó értelemben, tették a dolgukat, hozták a tőlük megszokott minőséget a dalszerző frontemberrel Kowalskyval az élen. Elhozták ismét a szeretet forradalmat, ami Sírig tart, így biztosak lehetnek benne, hogy a rajongók követik őket Egy világon át, és átadták, megkaptuk a mindennapokhoz szükséges receptet, a Varázsszavakat és már kétségünk sincs, tudjuk hol a helyünk Édes otthon, és tény, ami az, hogy ezt az estét, élményt már nem vehetik el tőlünk, ez már a Mi mesénk!

A beszámolóért köszönet a Rockstar Media csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Narconon drogrehabilitációs program

Drogrehabilitációs Központunk Nógrád megye egyik legszebb területén, a Cserhát legmagasabb csúc...

Fotó: Fesztiválok Városa / Erdős Dénes
Ilyen a két évtizedes Scooter!

Jobb „előzenekart” nem is lehetett volna választani a Scooter elé, mint az egy híján húsz éves ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Beszámoló,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 08

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Feb 18

CLASSIC BEAT BAND DANCING PARTY
CLASSIC BEAT BAND DANCING PARTY 2023.02.18. SZOMBAT 18:00-22:00 ÚJPESTI KULTÚRÁLIS KÖZPONT IFJÚ...
Budapest

Feb 08

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook