Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Közérdekű / Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából

Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából

Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából információk

A Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.
A pályázat témája: „AZ ARÁNY”
A kiállítandó műveket pályázat keretén belül független szakmai zsűri válogatja ki.
 
Leadási határidő: 2014. október 30. csütörtök, 20.00 óra
 
Pályázati feltételek:
A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, továbbá az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.
 
A pályázatokat festészet (olaj, tempera, gouache, és akril technikákkal készített alkotások) valamint egy összevont, a grafikák (sokszorosított- és egyedi grafika - akvarell, pasztell, szabadkézi rajz és fotó alapú képzőművészeti technikák) számára fenntartott kategóriában várjuk.
Egy művész maximum három alkotással pályázhat. Egy sorozat egy alkotásnak minősül, ami maximum 3 műből állhat. (A zsűri fenntartja a sorozatok megbontásának jogát.)
A 2012 előtt készített műveket nem áll módunkban befogadni.
Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.
 
A pályázat beadásának módja:
Pályázni Szeptember 5-től lehet a www.thetalent.hu oldalon, az online jelentkezési lapkitöltésével, amely az alkotások beadásának feltétele.
A kiállítandó műveket a kiállítás helyszínén (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164., 18-as épület) személyesen fogadjuk az alábbi időpontokban: 
Október 3. 14:00 – 19:00 / Október 10. 14:00 – 19:00 / Október 17. 14:00 – 19:00 / Október 24. 14:00 – 19:00 / Október 30. 14:00 – 20:00 / Október 31. 14:00 – 20:00
Az ettől eltérő időpontokban nincs lehetőség a pályázatok beadására!
(Ha nem a művek alkotója adja le a pályaműveket, a leadó nevére szóló meghatalmazás szükséges! A meghatalmazáson szerepeljen a meghatalmazó neve (pályázó), lakcíme, személyigazolvány száma, elektronikus és telefonos elérhetősége, valamint a meghatalmazott neve és személyének azonosítására alkalmas igazolványának száma, és 2 tanú.)
 
 
A pályázat egyéb feltételei:
A benyújtott pályaműveket kizárólag kiállításra kész állapotban (festmények stabilan bekeretezve, kialakított dupla- vagy központosított akasztóval ellátva; grafikák paszpartuzva-üveglap mögött, dupla- vagy központosított akasztóval ellátva) tudjuk befogadni. A klipsz keret nem elfogadott.
Kérjük az alkotó nevét és a mű címét a pályamű hátoldalára feljegyezni. Azon műveket, amelyek nem a leírt módon kerülnek behozatalra, nem áll módunkban elfogadni.
 
A zsűrizésre 2014. November 3-án kerül sor. A kiválasztott művek további kiállításokon vesznek részt Budapest belvárosában, az alábbi partnerhelyszíneken: Barabás Villa, Duna Plaza, Tranzit Art Café.
 
A zsűrizés eredményét 2014. november 5-én 14:00 órakor tesszük közzé a www.thetalent.hu oldalon.
Azon alkotásokat, amelyeket nem válogat be a zsűri a kiállításra, az alkotónak el kell szállítania. A művek az alábbi időpontokban vehetőek át:

2014. November 13. 14:00 – 19:00/ November 14. 14.00 – 19:00 / November 20. 14.00 – 19:00 /                              November 21. 14:00 – 19:00

Amennyiben a fenti időpontokban nem veszik át az alkotásokat, a pályázat kiírója 100,- Ft + áfa / nap /mű, tárolási díjat számít fel. Ha nem az alkotó veszi át a művet személyesen, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).

A pályázat MEGNYITÓ eseménye:
A FESTÉSZET kategória kiállítása 2014. november 28-án, 19.00 órakor nyílik (látogatható december 30-ig)
A GRAFIKA kategória kiállítása 2014. december 12-én, 19.00 órakor nyílik (látogatható január 9-ig)

A Bakelit Multi Art Centerben rendezett kiállítások látogatási ideje:
Hétköznapokon 10:00 – 17:00, előadásnapokon 10:00 – 22:00.
A partnerhelyszíneken 2015. január 12-től 2015. március 2-ig tekinthető meg a kiállítás az alábbi címeken:
Barabás Villa – 1122 Budapest, Városmajor utca 44.
Duna Plaza – 1138 Budapest, Váci út 178.
Tranzit Art Café – 1116 Budapest, Bukarest és Ulászló utca sarok
További információért, kérjük, látogassanak el együttműködő partnereink weboldalára!
 
 
A kiállított műveket (mindkét kategóriában) a kiállítás sorozat végeztével a következő napokon lehet átvenni:
2015. Március 5. 14:00 – 19:00 / Március 6. 14:00 – 19:00 / Március 12. 14:00 – 19:00. Március 13. 14:00 – 19:00
Kérjük az alkotókat, hogy az átvételre saját csomagoló anyaggal érkezzenek, vagy igény esetén a műveket 500,- Ft/alkotás díj ellenében kérésre becsomagoljuk. Ha a művek nem kerülnek elszállításra az egyeztetett időpontban, tárolási díjat számolnunk fel, amelynek értéke: 100,- Ft+áfa / alkotás / nap. Ha nem az alkotó veszi át a művet, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).
 
Regisztrációs díj: 3500,- Ft / kategória / pályázó (amely a következő költségek fedezetéül szolgál: rendezési költségek, terem építés-bontás, megvilágítás- és rezsi költség, a szakmai zsűri díja, az alkotók díjazása, megnyitó vendéglátás, a kiállítással kapcsolatos PR költségek, a művek ki- és beszállítása a partnerhelyszínekről).
A regisztrációs díj a helyszínen, a pályázati anyagok beadásakor fizetendő. A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszatéríteni abban az esetben sem, ha a Pályázó egyetlen munkája sem kerül beválogatásra a zsűri által. Számla igényt a regisztrációs lapon előre kérjük jelezni, számlázási név és cím, valamint adószám pontos megadásával. A számlát az adott tárgyhónap végén postázzuk.
 
A három tagból álló független zsűri a szakma legjelentősebb képviselőiből áll össze:Atlasz Gábor (festőművész, a zsűri elnöke), Dóri Éva (művészet tanár), és Dr. Matits Ferenc (művészettörténész).
 
Kiadható díjak kategóriánként:

Festészet kategória
 
I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)
A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány
 
Grafika kategória

I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő ajándékcsomag a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)
A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány
 
Mindezek mellett a Magyar Művészellátó minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 15%-os vásárlási kupont ajánl fel, amely a megnyitót követően 60 napig használható fel.
A Pannoncolor Kft.  minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 10%-os vásárlási kedvezményt biztosító, határozatlan időre szóló kártyát ajánl fel, amely beváltható a Pannoncolor szakáruházban, illetve a kijelölt Pannoncolor partnerek üzleteiben.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Kánikula: így segítsünk magunkon és másokon!

Végre beindult a strandszezon, szikrázik a nap és felmelegedtek az álló és folyóvizek is az ors...

Új Depeche Mode album a láthatáron

Andy Fletcher, az együttes billentyűse a spanyol Sitges Infoguiának adott interjújában beszélt ...

Coldplay: új album és turné hamarosan!

A Head Full of Dreams címmel érkezik a hetedik Coldplay album - árulta el Chris Martin a BBC Ra...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Közérdekű,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 21

Nadányi Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadányi Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Jan 21

Magyar kultúra napja meghívó Berettyóújfalu
Tisztelettel meghívjuk Önt és barátait 2022. január 21-én a magyar kultúra napja alkalmából sze...
Városom.hu

Jan 21

Berettyóújfalu, mindannyiunk városa kiállítás megnyitó
"Berettyóújfalu, mindannyiunk városa" kiállítás megnyitó
Városom.hu

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook