Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Közérdekű / Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából

Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából

Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából információk

A Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.
A pályázat témája: „AZ ARÁNY”
A kiállítandó műveket pályázat keretén belül független szakmai zsűri válogatja ki.
 
Leadási határidő: 2014. október 30. csütörtök, 20.00 óra
 
Pályázati feltételek:
A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, továbbá az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.
 
A pályázatokat festészet (olaj, tempera, gouache, és akril technikákkal készített alkotások) valamint egy összevont, a grafikák (sokszorosított- és egyedi grafika - akvarell, pasztell, szabadkézi rajz és fotó alapú képzőművészeti technikák) számára fenntartott kategóriában várjuk.
Egy művész maximum három alkotással pályázhat. Egy sorozat egy alkotásnak minősül, ami maximum 3 műből állhat. (A zsűri fenntartja a sorozatok megbontásának jogát.)
A 2012 előtt készített műveket nem áll módunkban befogadni.
Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.
 
A pályázat beadásának módja:
Pályázni Szeptember 5-től lehet a www.thetalent.hu oldalon, az online jelentkezési lapkitöltésével, amely az alkotások beadásának feltétele.
A kiállítandó műveket a kiállítás helyszínén (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164., 18-as épület) személyesen fogadjuk az alábbi időpontokban: 
Október 3. 14:00 – 19:00 / Október 10. 14:00 – 19:00 / Október 17. 14:00 – 19:00 / Október 24. 14:00 – 19:00 / Október 30. 14:00 – 20:00 / Október 31. 14:00 – 20:00
Az ettől eltérő időpontokban nincs lehetőség a pályázatok beadására!
(Ha nem a művek alkotója adja le a pályaműveket, a leadó nevére szóló meghatalmazás szükséges! A meghatalmazáson szerepeljen a meghatalmazó neve (pályázó), lakcíme, személyigazolvány száma, elektronikus és telefonos elérhetősége, valamint a meghatalmazott neve és személyének azonosítására alkalmas igazolványának száma, és 2 tanú.)
 
 
A pályázat egyéb feltételei:
A benyújtott pályaműveket kizárólag kiállításra kész állapotban (festmények stabilan bekeretezve, kialakított dupla- vagy központosított akasztóval ellátva; grafikák paszpartuzva-üveglap mögött, dupla- vagy központosított akasztóval ellátva) tudjuk befogadni. A klipsz keret nem elfogadott.
Kérjük az alkotó nevét és a mű címét a pályamű hátoldalára feljegyezni. Azon műveket, amelyek nem a leírt módon kerülnek behozatalra, nem áll módunkban elfogadni.
 
A zsűrizésre 2014. November 3-án kerül sor. A kiválasztott művek további kiállításokon vesznek részt Budapest belvárosában, az alábbi partnerhelyszíneken: Barabás Villa, Duna Plaza, Tranzit Art Café.
 
A zsűrizés eredményét 2014. november 5-én 14:00 órakor tesszük közzé a www.thetalent.hu oldalon.
Azon alkotásokat, amelyeket nem válogat be a zsűri a kiállításra, az alkotónak el kell szállítania. A művek az alábbi időpontokban vehetőek át:

2014. November 13. 14:00 – 19:00/ November 14. 14.00 – 19:00 / November 20. 14.00 – 19:00 /                              November 21. 14:00 – 19:00

Amennyiben a fenti időpontokban nem veszik át az alkotásokat, a pályázat kiírója 100,- Ft + áfa / nap /mű, tárolási díjat számít fel. Ha nem az alkotó veszi át a művet személyesen, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).

A pályázat MEGNYITÓ eseménye:
A FESTÉSZET kategória kiállítása 2014. november 28-án, 19.00 órakor nyílik (látogatható december 30-ig)
A GRAFIKA kategória kiállítása 2014. december 12-én, 19.00 órakor nyílik (látogatható január 9-ig)

A Bakelit Multi Art Centerben rendezett kiállítások látogatási ideje:
Hétköznapokon 10:00 – 17:00, előadásnapokon 10:00 – 22:00.
A partnerhelyszíneken 2015. január 12-től 2015. március 2-ig tekinthető meg a kiállítás az alábbi címeken:
Barabás Villa – 1122 Budapest, Városmajor utca 44.
Duna Plaza – 1138 Budapest, Váci út 178.
Tranzit Art Café – 1116 Budapest, Bukarest és Ulászló utca sarok
További információért, kérjük, látogassanak el együttműködő partnereink weboldalára!
 
 
A kiállított műveket (mindkét kategóriában) a kiállítás sorozat végeztével a következő napokon lehet átvenni:
2015. Március 5. 14:00 – 19:00 / Március 6. 14:00 – 19:00 / Március 12. 14:00 – 19:00. Március 13. 14:00 – 19:00
Kérjük az alkotókat, hogy az átvételre saját csomagoló anyaggal érkezzenek, vagy igény esetén a műveket 500,- Ft/alkotás díj ellenében kérésre becsomagoljuk. Ha a művek nem kerülnek elszállításra az egyeztetett időpontban, tárolási díjat számolnunk fel, amelynek értéke: 100,- Ft+áfa / alkotás / nap. Ha nem az alkotó veszi át a művet, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).
 
Regisztrációs díj: 3500,- Ft / kategória / pályázó (amely a következő költségek fedezetéül szolgál: rendezési költségek, terem építés-bontás, megvilágítás- és rezsi költség, a szakmai zsűri díja, az alkotók díjazása, megnyitó vendéglátás, a kiállítással kapcsolatos PR költségek, a művek ki- és beszállítása a partnerhelyszínekről).
A regisztrációs díj a helyszínen, a pályázati anyagok beadásakor fizetendő. A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszatéríteni abban az esetben sem, ha a Pályázó egyetlen munkája sem kerül beválogatásra a zsűri által. Számla igényt a regisztrációs lapon előre kérjük jelezni, számlázási név és cím, valamint adószám pontos megadásával. A számlát az adott tárgyhónap végén postázzuk.
 
A három tagból álló független zsűri a szakma legjelentősebb képviselőiből áll össze:Atlasz Gábor (festőművész, a zsűri elnöke), Dóri Éva (művészet tanár), és Dr. Matits Ferenc (művészettörténész).
 
Kiadható díjak kategóriánként:

Festészet kategória
 
I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)
A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány
 
Grafika kategória

I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő ajándékcsomag a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)
A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány
 
Mindezek mellett a Magyar Művészellátó minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 15%-os vásárlási kupont ajánl fel, amely a megnyitót követően 60 napig használható fel.
A Pannoncolor Kft.  minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 10%-os vásárlási kedvezményt biztosító, határozatlan időre szóló kártyát ajánl fel, amely beváltható a Pannoncolor szakáruházban, illetve a kijelölt Pannoncolor partnerek üzleteiben.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Kánikula: így segítsünk magunkon és másokon!

Végre beindult a strandszezon, szikrázik a nap és felmelegedtek az álló és folyóvizek is az ors...

Új Depeche Mode album a láthatáron

Andy Fletcher, az együttes billentyűse a spanyol Sitges Infoguiának adott interjújában beszélt ...

Coldplay: új album és turné hamarosan!

A Head Full of Dreams címmel érkezik a hetedik Coldplay album - árulta el Chris Martin a BBC Ra...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Közérdekű,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Már 30

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Már 30

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Már 30

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook