Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Sajtóközlemény / 1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban

1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban

1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban információk


1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban
December 5-én megnyílt a város legszínesebb vására
 

Van, aki a trendet teremti, mások követik. A Gozsdu Udvar alighanem előbbi csoportba tartozik, az ünnepek közeledtével ismét valami újdonsággal előrukkolva. December 5-től megtapasztalhatja, milyen is a karácsonyi vásár Gozsdu módra!Rég volt, amikor az akkor kétséges sorsú Gozsdu Udvar Moszkvát alakította a Vörös Zsaruban. Még akkor sem lehettünk túl bizakodóak az udvar méltóbb jövőjét illetően, amikor a Kémjátszmában szürke, kelet-berlini bérkaszárnyává vált a filmszínházak vásznán. Azokban az időkben valóban alkalmasabbnak tűnt a helyszín kalandfilmek bizarr hangulatú hátterének, mint karácsonyi vásárnak.

Hogy előbbinek vagy utóbbinak örülne-e jobban a tervező Czigler Győző és Gozsdu Manó, akinek alapítványa emeltette 1900-ban Budapest - talán túlzás nélkül - legszebb passzázsát, már nem tudjuk meg. Bár ne feledjük, hogy az udvarokban eredetileg is a vendéglátás és kereskedelem vitte a prímet. Mi városlakók és Budapestre látogatók pedig csak örülhetünk, ha újabb és újabb városrészek nyernek régi-új külsőt és válnak pezsgő közösségi térként mindennapjaink részévé. A Gozsdu azon közösségi terek közé tartozik, amelyekben a hétköznapok is színt nyernek. Meglehet, a napok egyelőre még az estékre koncentrálódnak, a Gozsdu Udvari élet határát kívánja tágítani az idén először megrendezésre kerülő karácsonyi vásár.

Idén december 5-től december 23-ig a 6 udvar valódi vásári forgataggá válik. Ám nem az egyéb helyszínekről már unásig ismert szőttes-cserépedényes-kürtőskalácsos ünnepi hetek köszönnek vissza! A Gozsdu ünnepi élményudvar új színfolt és alternatíva hagyományteremtő szándékkal legjobb meglévő hagyományaira alapozva. Gouba és Gozsdu Antik Market - ismerősen cseng? Ha igen, azért érdemes a következő hetekben kilátogatni, ha nem, akkor meg azért. A már jól bevált design és antik piac adja a vásár gerincét. A savát borsát pedig a standok közt minden második nap feltűnő zsonglőrök, a naponta pózoló szoboremberek és a színes programkínálat. Lássuk csak: Király Viktor, Elvis Ed Phillips tomácsolásában, Animal Cannibals, Pink Floyd az NKR Band által, Los Latinos, Hanuka Fourtissimo Jazz Orchestra, MC DC, Golgota Gospel Kórus, a zárónap estéjén az X-faktor győztese és nagy kacagás a stand up comedy hazai gyöngyszemeivel, Szép Bencével és Szente Veres Adriennel. Kezdés este 7-kor. A vasárnap a gyerekeké: délutánonként a Hahó együttes lép fel a Madách sétány felőli bejáratnál felállított színpadon. Természetesen az a nagy szakállú, piros ruhába öltözött idősödő férfi sem marad el a forgatagból, aki december 6-án szokott a csizmákba apróságokat csempészni. Ezen a szombaton gyerekműsor és Mikulás várja az aprónépet. Esetleg egy-két óra a Gipszkorszaknál? Félreértés ne essék, nem a csemeték törött végtagjait orvosolják a különös nevű helyen, hanem gipszből készíthetnek kedvükre való szobrot, saját ízlés szerint megfestve. Akár addig is, amíg a szülők ráérősen bóklásznak az árusok közt. Egy kedvére való könyv és gőzölgő kávé, miközben kint a vásári forgatag hömpölyög? A könyvet a vásár ideje alatt a Gozsdu Udvar ingyenes könyvtára biztosítja. Hozzon vagy vigyen bármilyen könyvet!Gyertyagyújtással köszöntik a fény ünnepét, a Hanukát itt a pesti zsidónegyed legközepén. És ha már fény, sosem látott hosszúságú égősort tekernek a Gozsdu közepén álló 6 méteres karácsonyfára. Sajnos azonban karácsonykor vannak sokan, akiknek nem jut a fa alá ajándék, lehet, hogy fa sem. Az ő ünnepüket igyekszik a Baptista Szeretetszolgálat fényesebbé tenni Cipősdoboz akciójával hét napon át.

Télen szükség van a kalóriákra. Különösen, ha a déli nyitáskor már a vásárban vegyülnénk el. Miért is ne költenénk el előtte ráérősen egy jó reggelit mondjuk a Spílerben, vagy a Mamma Miában, csak hogy párat említsünk az udvar megannyi, reggelit is kínáló vendéglátóhelyéből. A vásár egyik különlegességét pont a vendéglátóhelyek adják. Míg egyéb vásárokon az árusokra szerveznek vendéglátást, addig a Gozsdu ünnepi forgatagában a fordítottja igaz: tarka és színvonalas étel-ital kínálatra jön egy rendhagyó esemény. Ezt felismerve az éttermek maguk is kitelepülnek portáljaik elé egy-két vendégmarasztaló ínyencségükkel. Persze jut hely az elmaradhatatlan forralt bornak is, melyet egyes napokon 1915-ös árakon kínálnak, ezzel megidézve a hely megnyitásának ünnepi szellemét. Hogy ez mit jelent a pénztárcájának? Jöjjön el, és tudja meg!Forrás: Just Creative


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi ...

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Dec 03

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Dec 03

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Dec 03

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook