Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Augusztusban tripláz a WAMP!

Augusztusban tripláz a WAMP! információk

Augusztusban tripláz a WAMP!
 
Akik követik a legnépszerűbb hazai design vásár életét, azok számára nem meglepetés, hogy a nyár utolsó hónapjában két helyszínen, a belvárosi Erzsébet téren és a Sziget Fesztiválon is jelentkezik a WAMP. Idén azonban a tanévkezdés előtti utolsó vasárnap még egy, igencsak extra esemény keretében zajló speciális vásáron is találkozhatnak kedvenc tervezőikkel, márkáikkal.
 
 
WAMP az Erzsébet téren
A WAMP minden hónapban közel száz tervező munkáit hozza el a belvárosba, s a kínálatban a legkülönfélébb stílus, karakter és alkotói gondolatok mentén megfogalmazott tárgyak szerepelnek. Egyre szélesebb azoknak a kiállítóknak a köre, akik számára a környezetvédelem, az újrahasznosítás, s a felelős gondolkodás igencsak fontos szempont. Közéjük tartozik a különleges, egyedi ruhákat kínáló Rikov márka, amely a felhasznált alapanyagokat speciális, a környezetet kevéssé terhelő eco print eljárással festi meg. A Reborn alkotócsoport táskákat és egyéb használati tárgyakat készít az amúgy hulladéklerakókban landoló, de kifejezetten erős, és értő kezekben új életre kelthető biztonsági övekből. A Mimi's books and crafts régi vintázs papírok, újságok és szórólapok felhasználásával készíti szépséges borítójú füzeteit, amelyeknek lapjai is minőségi újrahasznosított papírból vannak. Szintén a régi tárgyak szerelmese Szász Károly, aki törött porcelánok darabjaiból alkot egyedi és nagyon különleges hangulatú ékszereket. 
 
 
A hónap designere augusztusban a CAMOU
A városi utcarészletek, homlokzatok, ligetes erdők, mezők, folyók képeivel vagy más természeti motívumokkal dekorált ruhák ugyan a tervezői szándék szerint egyfajta városi rejtőzködést szolgálnak, viselőjük láttán mégis mindenki felkapja a fejét. A CAMOU öltözékek, jellegzetes nyomott mintáiknak hála, azonnal felismerhetők. A printeken kizárólag saját fotókat láthatunk, s a laza streetwear darabok repertoárjához szupervagány nyomott bőrtáskák is tartoznak. A városi viseletre szánt „védelmi” ruhamárka női és férfi darabokat egyaránt kínál, s a funkcionalitás legalább olyan fontos, mint a vizualitás, a dekorativitás.
 
WAMP a Sziget Fesztiválon
Az ország legnagyobb zenei fesztiváljának már jónéhány éve törzsvendége a WAMP, s idén a vadonatúj Design Zónából jelentkezik majd, ahol húsz designer tárgyaival várja a fesztiválköztársaság látogatóit. Bulizáshoz tökéletesen alkalmas ruhákat hoz az ArtonMe, a Bosis, az erikataylor és a Pamut Apparel, a Cydonia Vintage pedig vintázs öltözékkel készül. Ékszereket a Mabeautyk, a RedAster, Schall Eszter és Vadjutka, táskákat a Bella Nautica, az EOSinE és a Pankotai márka standján érdemes keresni. A Talpra Magyar folklór motívumokkal dekorált flip-flopokkal várja a kényelmes viseletre vágyókat, s akik szuvenírt keresnek, azoknak is érdemes itt körülnézniük.  Nem csupán külföldiek figyelmére tarthatnak számot a Bakelit Art, a Citygraph, Tomas Bohusek, a Judyposter és az Urban Sidewalker alkotásai, a Fészek Részek lakberendezési tárgyai, vagy a Manka nem csak gyerekeknek szánt helyes babái és más kiegészítői.
 
 
WAMP a Piacok Napján
Augusztus 30-án második alkalommal kerül megrendezésre az Erzsébet téren a Piacok Napja. A sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében megvalósuló eseményen a WAMP mellett, a Gardrób Közösségi Vásár, a Segítő Vásárlás program, az Antik Placc - Antik és dizájn vásár, és a Nagy Budapesti KultúrZsibi vesz részt. A program célja, hogy segítse a valós közösségi élményen alapuló közvetlen személyes kapcsolatok kialakítását, s hogy alternatív fogyasztói mintával szolgáljon a városlakók számára. A Piacok Napja része a "Kezdjetek szeretni" elnevezésű programsorozatnak, amely az emberi kapcsolatok megerősítését szorgalmazza, és amelynek legfontosabb zászlóvivői a fogyatékossággal élő emberek. Az esemény részeként a Segítő Vásárlás program keretében a sérült emberek által készített kézműves termékeket kínáló árusok, civil szervezetek is jelen lesznek.

  • WAMP designvásár: augusztus 9.,  Erzsébet tér 11.00-19.00
  • WAMP a Sziget Fesztiválon: augusztus 10-17., Hajógyári sziget/Design Zóna
  • Piacok Napja: augusztus 30., Erzsébet tér
 
További információ: www.wamp.huSajtóanyagért köszönet a WAMP csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

István, a király turnézáró - Királydomb az Arénában

2015. október 5-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a Zikkurat Színpadi ...

Szilveszter 2015 - Eyes Wide Shut Party @ Tütü Bar

Felkészültél, hogy belépj a jövő titokzatos kapuján? Akkor töltsd az év utolsó éjszakáját a TÜT...

Készülj az óráidra! - Tanárnak álltak a sztárok

Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván középiskolai taná...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Már 29

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Már 29

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Már 29

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook