Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Fesztiválok Városa / Blog / Tippek / Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show

Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show

Hujber játssza Hujbert - itt az első One-Man-Show információk


Új műfaj hazai színpadon: itt az első One-Man-Show
Hujber játssza Hujbert
 
 
Hujber Ferenc hullámokkal teli első negyven éve, életének eddig mélyen elhallgatott titkai is színpadra kerülnek november végén, a Negyvenen vagyok című új darabban. A színházi eszközöket és filmes megoldásokat ötvöző előadás a Broadway deszkáin már jól ismert és rendkívül sikeres One-Man-Show műfaj első hazai produkciója, melyben a főhőst és az életében felbukkanó összes fontosabb karaktert Hujber Ferenc alakítja.
 
 
Életének legizgalmasabb és egyben legnehezebb szerepére készül Hujber Ferenc. A hazai színházi világ nagy „fenegyerekének” viharos, hullámokkal teli élete kerül színpadra, saját előadásában. “Születésről, gyerekkorról, főiskolai évekről, karrierről, a londoni kalandról, bulvár szereplésekről, megcsúszásokról, alkohol problémákról, családi zűrzavarokról, hazugságokról, sikerekről, összeomlásról, majd az újrakezdésről” - mondja a főhős, aki nem csupán önmagát, de az eddigi életének sorfordító karaktereit is egymaga, saját színészi kelléktárára hagyatkozva alakítja.
 
A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hisz’ nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. “A Broadway deszkáin teltházakkal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc” – meséli a darab írója, Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója. Hatalmas szellemi és fizikai feladat a színésznek, hisz’ szünet nélkül, másfél órán keresztül játssza váltakozva önmagát, s az életében felbukkanó karaktereket.  A darab egyedisége még, a formai megoldás is, mivel a színen a színház és a film eszközei keverednek, melyben feltűnnek majd családi fotók, archív felvételek, filmbejátszások és frissen forgatott illusztrációk. „Egy nagyszabású, látványos, előadásra, ha úgy tetszik, egy show-ra készülünk, melynek nemzetközi színpadokon már komoly hagyománya van, itthon azonban a Negyvenen vagyok című produkció során találkozhat ilyennel először a hazai közönség” – teszi hozzá Banner.
 
A Negyvenen vagyok előadást a legendás “Simó-osztály”-ban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dániel rendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is.
 
Az előadás november végén kerül színpadra, a RAM Colosseumban.
 

A sajtóanyagért köszönet a PressPresso csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Fesztiválok Városában

Fotó: Rosta Márk
Reggeli koncertet adott a metróban a Budapest Voices

Nagy meglepetés érte a 4-es metró utasait a Szent Gellért téri metrómegállóban, ugyanis a korai...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Tippek,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 30

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 30

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Fesztiválok Városa

    

Partnereink
Facebook